Susipažinkite su parengta Klaipėdos m. IIT VVG 2016-2022 m. vietos plėtros strategijos ataskaita!

Parengta Klaipėdos miesto integruotų investicijų vietos veiklos grupės 2016-2022 metų vietos plėtros strategijos įgyvendinimo ataskaita už 2022 metus. 

Strategijos veiklos įgyvendinamos Klaipėdos miesto tikslinėje ir susietoje teritorijose, kurios yra apibrėžtos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu.  

Tikslinė teritorija sudaro 512 ha ir yra išsidėsčiusi tarp Naikupės g., Taikos pr., Baltijos pr., Šilutės pl., Mokyklos g., Kapsų g., Žemaičių g., Joniškės g., Mokyklos g., Danės g. tęsinio, Artojo g., Liepų g., K. Donelaičio g., Vytauto g., Bokštų g., Naujojo Sodo g., S. Šimkaus g., Danės g., Tiltų g., Daržų g., Pilies g., Galinio Pylimo g., Taikos pr., Dubysos g., Minijos g. iki Naikupės g.

Susieta teritorija sudaro 60 ha, jos dalys yra skirtingose miesto dalyse: viena dalis apima Klaipėdos senamiestį, o kita dalis yra Klaipėdos miesto šiaurėje – tai Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno teritorija prie Savanorių prospekto.

Svarbiausi rodikliai, kurių siekiama strategijoje – gyventojų skaičiaus augimas tikslinėje teritorijoje, augantis besikuriančių verslų skaičius, populiarėjanti savanorystė. Strategijoje buvo numatyta 12 veiksmų, nukreiptų į svarbiausių tikslų pasiekimą, o projektus turėjo įgyvendinti bendruomenės, nevyriausybinės ir verslo organizacijos.

Siekdama įgyvendinti strategijoje užsibrėžtus tikslus, Klaipėdos integruotų investicijų teritorijos vietos veiklos grupė 2017-2020 m. intensyviai vykdė administravimo veiklas – skelbė kvietimus teikti bendruomenės inicijuotos vietos plėtros projektinius pasiūlymus, vykdė pareiškėjų mokymus ir teikė konsultacijas.

2018 -2022 m. sėkmingai buvo vykdomas 21 bendruomenės inicijuotų vietos plėtros projektas, iš jų 10 verslo ir 11 socialinių paslaugų srities, o į projektų veiklas įtraukti 1774 dalyviai (rengiant strategiją, planuota, kad veiklose dalyvaus 1255 dalyviai, tačiau projektų vykdytojai yra suplanavę iki 2023 m. pabaigos į savo veiklas pritraukti 2508 tikslinės teritorijos gyventojus).

Su Klaipėdos miesto integruotų investicijų teritorijos vietos veiklos grupės 2016-2022 metų vietos plėtros strategijos įgyvendinimo už 2022 m. strategija galima susipažinti čia